Skip to main content

Ervaringen met SamenInGeld

Lees hier enkele ervaringen van deelnemers

Hallo SamenInGeld Team,
Aanstaande vrijdag vindt de overdracht plaats van ons project.
Wij willen jullie graag bedanken voor jullie ondersteuning bij dit project.
Wij zijn erg blij en dankbaar ten aanzien van de succesvolle financiering en kijken uit naar een volgende samenwerking.

Hallo allemaal,
Hierbij willen we jullie graag bedanken voor het succesvol tot stand brengen van onze projecten.
Uitkijkende naar een volgende samenwerking,

Goed platform tot op heden. Komen afspraken na en geven reële verwachtingen. Heb nu 7 projecten lopen en lopen tot op heden allemaal volgens afspraak. Enige nadeelpunt vind ik de ewallet, ook al werkt die wel, heb ik het geld toch liever meteen op mijn eigen rekening.
Goed rendement in combinatie met een laag risico. Ik investeer tot op heden enkel in schijf 1.

Het platform is duidelijk en overzichtelijk. Per project worden de wijzigingen aangegeven, in de legenda worden de afkortingen verklaard. Het 'spaarpotje' eWallet is een goede oplossing voor de uitbetaalde rente, alleen jammer dat je op de website pas kunt zien of er rente is bijgeboekt. De overzichtelijkheid van de website is fijn.

Mijn eerste investering bij Sameningeld is goed en vlot verlopen. Sprak als vanzelf. En het instap bedrag is relatief laag (250,-), dat is prettig. Toch vind ik iemand spreken wel prettig en ook aan de telefoon werd me goed en duidelijk uitgelegd hoe het werkt. Ze hielpen zelfs even met een account aanmaken. En ik werd nog na gebeld of het allemaal gelukt was! Na het investeren kreeg ik al snel het contract en alle info over het project. Dus ik overweeg om ook zakelijk mee te doen

Mooie nieuwe financieringsvorm die past bij wat ik onze maatschappij toe wens. Meer ten dienste van mensen in plaats van ten dienste van grote bedrijven. Samen met mooi rendement en goede hypothecaire zekerheid prima investering.” Anoniem

Goed platform tot op heden. Komen afspraken na en geven reële verwachtingen. Heb nu 7 projecten lopen en lopen tot op heden allemaal volgens afspraak.

Komen afspraken na en geven reële verwachtingen

Voor investeren bij SamenInGeld gekozen vanwege het rendement zonder omkijken en gedoe eromheen. Zekerheid vanwege het recht van hypotheek was voor ons het belangrijkst.

Rendement zonder omkijken en gedoe eromheen

Reeds vanaf de initiatie in 2014 nemen wij deel aan projecten SamenInGeld. De initiatiefnemers kenden wij reeds vanuit een zakelijke en vriendschappelijke relatie in onze woonplaats Bilthoven. Onze drijfveer voor deelname in investeringen SamenInGeld is het verkrijgen van een beter rendement op een deel van ons vermogen, dan via een spaarrekening met minimale rente. Onze focus ligt op een brede spreiding aan projecten met matig risico, met gevarieerde looptijd van een tot vijf jaar. Zo konden/kunnen we gaandeweg in onze (pre)pensioenfase ons beschikbare budget aanpassen zonder verplichtingen op veel langere termijn. Over de hele periode hebben we goede ervaringen, zowel met de projecten, maar ook met het systeem. Naast de database op het platform houden we thuis parallel een bestand bij om voortdurend overzicht te houden over onze lopende en intussen afgeloste projecten. De ervaring over jaren leert ook dat wanneer je in een bepaald project wilt investeren, dat je scherp paraat moet zijn op het tijdstip van lanceren aangezien het project meestal snel volloopt. Investeren in SamenInGeld lijkt soms een beetje op topsport; waakzaam zijn en slagvaardig handelen. We zien ook dat er geregeld projecten vòòr het verstrijken van de looptijd vervroegd worden afgelost. Ondanks het beschikbaar krijgen van een ‘boeterente’, betekent dat dan weer extra ‘sport’ en ‘wachttijd’ om vrijkomende budget weer bij een nieuw geschikt project te laten renderen. Wat dat betreft zou de ‘boeterente’ best verhoogd mogen worden. Over onze jarenlange deelname aan SamenInGeld zijn we erg tevreden. We hebben daarom ook het platform onder de aandacht gebracht bij familie en vrienden in ons netwerk.

Verkrijgen van een beter rendement op een deel van ons vermogen

Ik investeer al vanaf de start van SiG in dit crowdfundig platform. Dat is inmiddels meer dan 6 jaar. Het platform is gebruikersvriendelijk. Omdat er veel projecten worden aangeboden, investeer ik relatief kleine bedragen in een groot aantal projecten (tussen de € 1000,- en € 5000,- per project). Zo spreid ik mijn eigen risico.
Ik schat het risico op default overigens niet zo groot in, want het onroerend goed is het onderpand voor de lening en dat wordt in deze markt alleen maar meer waard. Ik heb begrepen dat SiG tot nu toe altijd haar verplichting is kunnen nakomen. Dat vind ik een heel sterk track record voor een crowdfundig platform.
De betalingen van de rente en aflossing gaan automatisch en zijn altijd op tijd.
Mijn beleggingen in SiG zijn een deel van mijn pensioenvoorziening. Als zelfstandig ondernemer is het fijn om op deze eenvoudige en zorgeloze manier het eigen vermogen te laten groeien. Voor mij beter dan de beurs die toch altijd onvoorspelbaar is. Dat is SiG helemaal niet.
Ik heb al verschillende mensen in mijn omgeving op SiG gewezen.
Pieter, ondernemer, 64

Als zelfstandig ondernemer is het fijn om op deze eenvoudige en zorgeloze manier het eigen vermogen te laten groeien.

Sinds 2022 investeer ik via SIG, mijn doel is om zo snel mogelijk te kunnen leven van mijn passieve inkomsten ( kamerverhuur, investeringen, en lidmaatschappen van mijn bedrijf) zodat ik qua werk kan afbouwen en alleen nog maar de leuke dingen doen.

Mijn ervaringen met het platform zijn erg goed, het systeem werkt precies en excellent, en de communicatie en service van de medewerkers net zo. Heb het intussen ook aan vrienden en vriendinnen die sparen aanbevolen, zodat ook zij over hun spaargeld beduidend méér rente kunnen ontvangen dan bij de bank.

Sinds 2022 investeer ik via SIG, mijn doel is om zo snel mogelijk te kunnen leven van mijn passieve inkomsten

Ik wil investeren

Ik wil investeren

Ik wil een financiering

Ik wil een financiering