fbpx Skip to main content
Nieuws

Europese alternatieve financieringsmarkt kan €7 miljard bereiken

By 28 januari 2016juli 28th, 2020No Comments
[ bron: Emerce ]

De online alternatieve financieringsmarkt in Europa groeide vorig jaar met 144% uit tot bijna €3 miljard en kan pieken tot €7 miljard in 2015, volgens het eerste uitgebreide pan-Europese benchmarking onderzoek van alternatieve financiering geproduceerd door het New Centre for Alternative Finance van de University of Cambridge Judge Business School en EY in samenwerking met CrowdfundingHub, 13 andere nationale of regionale sectorverenigingen en 255 toonaangevende platforms in Europa en omvatte naar schatting 85-90% van de alternatieve financieringsmarkt in Europa.

Online alternatieve financiering – inclusief equity-based crowdfunding en peer-to-peer bedrijfsleningen – dat tot voor kort als een niche-activiteit werd beschouwd, is in Europa een steeds vaker voorkomende bron van financiering geworden voor MKB bedrijven, start-ups en veel andere ondernemingen, zegt het rapport met als titel “Moving Mainstream: The European Alternative Finance Benchmarking Report”. Online alternatieve financiering groeide in Europa van €1,21 miljard in 2013 tot €2,96 miljard in 2014. De Europese alternatieve sector is goed op weg om te groeien naar €7 miljard in 2015.

In 2014 werd €201 miljoen van de vroege fase, groei- en werkkapitaalfinanciering geleverd aan Europese MKB bedrijven en start-ups via alternatieve financieringsplatforms. Het volume aan online alternatieve bedrijfsfinanciering groeide jaarlijks gestaag met circa 75%, en het geschatte aantal start-ups en MKB bedrijven dat gefinancierd werd via online alternatieve financieringsplatforms groeide met een gemiddeld percentage van 33% in de afgelopen drie jaar tot circa 5,801 in 2014.

Ronald Kleverlaan, initiatiefnemer van de CrowdfundingHub en Executive Board Member van het European Crowdfunding Network, zegt: “In veel Europese landen begint alternatieve financiering een serieuze mogelijkheid voor MKB bedrijven en startups te worden. Om de groei door te zetten naar niveaus zoals in het Verenigd Koninkrijk, is een actief beleid vanuit de overheid nodig, waarbij het UK-beleid als voorbeeld genomen kan worden.”

Moving Mainstream: The European Alternative Finance Benchmarking Report” kan gratis gedownload worden.

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld