fbpx Skip to main content
Nieuws

Huis kopen? Mobiliseer de massa

Op vrijdag 2 oktober 2015 stond een interessant artikel in het AD.

“Crowdfunding (‘lenen van de massa’) is, met dank aan huiverige banken, een snelgroeiende vorm van financiering. Ook voor mensen die een huis willen kopen of verbouwen. Maar het is geen heilige graal.”

In het artikel komt ook een adviseur van SamenInGeld aan het woord. Marco Verbrugge van Verbrugge Makelaardij: “Bij crowdfunding geef je jezelf bloot: je laat aan de hele wereld zien welk bedrag je nodig hebt, hoeveel rente je aan investeerders geeft en wat je inkomen is. Dat wil lang niet iedereen. Daarnaast moet je je project zien te verkopen aan de massa. Dat vergt creativiteit en energie. Bijvoorbeeld op social media.”

Verbrugge voorziet echter – mits een project goed is voorbereid – een hoge vlucht voor crowdfunding, ook in de huizenwereld. En verder zegt Marco: “Crowdfunden klinkt nu heel nieuw, maar het is eigenlijk al minstens 150 jaar oud. Kijk maar naar de oude boerenleenbank. Je had iets nodig waarbij je Piet moest betalen, en daarvoor leende je geld bij Jaap. Wat dat betreft is er niet zo heel veel veranderd.”

We zijn namens SamenInGeld natuurlijk ook blij met de afsluiting van het artikel: “Ga alleen in zee met crowdfunders die een AFM-vergunning hebben zoals GeldVoorElkaar en SamenInGeld.”

 

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld