fbpx Skip to main content
Nieuws

InFinance belt met SamenInGeld

[ Dit artikel is verschenen in InFinance, magazine voor financiële professionals – oktober 2014 ]


Wat is de missie van SamenInGeld?

De missie van SamenInGeld is om een nieuw en innovatief financieringsconcept voor hypotheken te ontwikkelen. Binnenkort wordt daarvoor het crowdfunding platform SamenInGeld gelanceerd. Crowdfunding 2.0.

Wat zijn de diensten van SamenInGeld?
SamenInGeld gaat financieringen verstrekken. Dit gaan we doen via crowdfunding; een financieringsvorm waarbij meerdere mensen geld investeren in een vastgoedproject. Het gaat hier om panden voor de verhuur aan particulieren, zoals een zorgappartement of studentenhuis. Dit pand is vanzelfsprekend zorgvuldig gekeurd. Kortgezegd komt het neer op investeren met een overzienbaar risico tegen een hoger rendement dan bij sparen via een gemiddelde financiële instelling.

Wat zijn de doelgroepen?
SamenInGeld richt zich op leners en investeerders. Het gaat aan de ene kant om mensen die onroerend goed willen aankopen, of al in hun bezit hebben, voor de verhuur aan particulieren of voor een (klein) gedeelte bedrijfsmatig. Dan wordt gelijk de rol van de adviseurs duidelijk; dat zijn namelijk hun klanten!
Aan de andere kant zijn er de investeerders. Het algemeen publiek; de crowd.

Wat maakt SamenInGeld bijzonder?
Deze vorm van crowdfunding is echt uniek. We bieden namelijk hypothecaire zekerheid én een aantrekkelijke rente. Geen andere aanbieder biedt deze propositie. Dat we daarbij straks een landelijke dekking hebben, door deelname van adviseurs in alle regio’s, zorgt voor een bijzondere marktpositie.

Wat brengt de toekomst?
Crowdfunding is sterk in opkomst omdat banken steeds minder vaak financieringen en hypotheken verstrekken. Tegelijkertijd zijn er steeds meer mensen die hun (spaar)geld op een veilige manier, voor een hogere rente dan bij een financiële instelling, willen investeren. Op korte termijn volgt voor SamenInGeld de vergunning van de AFM en goedkeuring door DNB. Inmiddels hebben we al veel hypotheekadviseurs gesproken en de belangstelling voor het concept blijkt groot. We zien daarom de toekomst met veel vertrouwen tegemoet.

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld