fbpx Skip to main content
[ crowdfunding blog voor vrouwen van Angelique Kalverda ]

Beleggen, sparen of investeren zijn allemaal mogelijkheden die geld kunnen opleveren. Maar er zijn ook alternatieven. Denk eens aan crowdfunding. Met elkaar meer mogelijk maken. Een bekende bank zei dat laatste al eerder. De ontwikkelingen op het gebied van crowdfunding gaan razendsnel. En dat is niets voor niets.

Crowdfunding 2.0
Crowdfunding bestaat al langer. Zeker in Amerika wordt er inmiddels veel gefinancierd op deze manier. Maar bij crowdfunding denk je misschien al snel aan het financieren van goede doelen, innovaties en productontwikkeling. De laatste jaren is er steeds vaker ook sprake van een ‘zakelijke transactie’. Iemand heeft geld nodig voor het bedrijf en vele anderen (de crowd) investeren daarin. De een betaalt rente, de ander ontvangt rente. Eigenlijk is het heel eenvoudig. Op deze manier wordt het gelijk een win-win situatie en bepaal jij zelf waar in jij je geld investeert. GeldVoorElkaar is in Nederland een bekend platform van deze vorm van crowdfunding. Maar ook Kapitaal op Maat en Collin Crowdfund zijn goede voorbeelden. De verwachtingen voor dit soort infinitieven en projecten zijn positief. En terecht. Een veelbelovende toekomst.

Bomen en bos
Behalve de toename van de bedragen die geïnvesteerd worden in crowdfunding projecten neemt ook het aantal platforms toe. Hoe zie je nu door de bomen het bos? Welk platform past bij jou als investeerder? Wat is het aanbod? Wat zijn de mogelijkheden? Wat zijn voor- en nadelen? Welke verschillen zijn er? Via Douw en Koren (toonaangevend adviesbureau op het gebied van crowdfunding) is een compleet overzicht en de handige tool Fundipal beschikbaar om je keuze te maken.

Risico’s en rendement
Okay, je hebt een keuze gemaakt. Je weet nu welk crowdfunding platform bij je past en welke projecten jou aanspreken. Heb je ook goed gekeken naar de risico’s en het rendement? Want net zoals bij beleggen is het zo dat je meer rendement kan maken als je jouw geld inzet op projecten met meer risico. Dat klinkt logisch en dat is het ook. Dat is een onderdeel van investeren. Dat maakt het ook wel spannend. Spreiden van investeren is sowieso altijd een goed idee. En als je helemaal geen risico wilt lopen, blijft ‘traditioneel sparen’ een prima oplossing. Maar… er is meer. Het is namelijk mogelijk om te investeren in vastgoed via crowdfunding. Met (veel) minder risico’s dan andere crowdfunding initiatieven door het aanbod van hypothecaire zekerheid. Het is echt helemaal nieuw en een uniek aanbod!

Vrouwen beleggen beter
Eigenlijk weet je het allang. Vrouwen beleggen en investeren vaak beter. Denken beter na en wegen risico’s goed af. Verschillende onderzoeken onderbouwen dit ook. Daarbij lopen vrouwen vaak voorop in trends. Doe daarom nu mee met de nieuwste crowdfunding trend! Crowdfunding 2.0. via www.sameningeld.nl! Hoe leuk is het dat je vandaag nog zelf kan investeren? En ook nog eens kan investeren in vastgoed? Met (relatief) weinig risico en toch een aantrekkelijk rendement? Waar wacht je op? Laat de mannen – maar vooral jezelf –versteld staan!

Kijk hier voor de nieuwste projecten!

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld