Skip to main content

Investeer middels crowdfunding in vastgoedhypotheken

Wij zijn een crowdfundplatform dat samen met onze crowd financieringen verstrekt

 • Een aantrekkelijke rente
 • Wij bieden extra zekerheid door het hypotheekrecht
 • Je kiest zelf de projecten uit die jou interessant lijken
 • Keuze uit verschillende risicoschijven met bijbehorende rentes
 • Een aanbieding die wij met een Europese vergunning als aanbieder van krediet mogen doen
Brochure aanvragenAccount aanmaken

Investeren bij SamenInGeld

Investeer met een gerust hart door de zekerheid van het hypotheekrecht

Waarom investeren via SamenInGeld?

 • Aantrekkelijke rente
 • Eerste recht van hypotheek
 • Keuze uit projecten
 • Duidelijkheid en transparantie
 • Lage beheervergoeding

Kosten en opbrengsten op een rijtje:

Ja, ik wil de brochure

Investeren met keiharde cijfers

Via ons crowdfundingplatform kun je investeren in vastgoedprojecten met hypothecaire zekerheid. Zolang het project loopt, ontvang je als investeerder een rentevergoeding. Dat geeft financiële rust. Je investeert in een project dat jij interessant vindt en ontvangt hierna maandelijks automatisch de rente in jouw account! Een inzichtelijk uitbetaalschema wordt toegevoegd aan jouw account zodat je precies weet waar je aan toe bent. Het uitbreiden van je financiën is begonnen.

Voor meer informatie over de zekerheid die wordt verstrekt door het hypotheekrecht, het procesverloop bij verzuim en de huidige rentetarieven, verwijzen wij je graag naar de veelgestelde vragen.

Een investering met een aantrekkelijke rente

Voor investeerders rekenen wij een beheervergoeding. De tarieven voor beheervergoeding zijn in het eerste jaar 0,055 % per maand en in de daarop volgende jaren 0,025 % per maand.

“LET OP: jouw investering valt niet onder enig depositogarantiestelsel of beleggingscompensatiestelsel”.

De voordelen van financieren via SamenInGeld

Eerste recht van hypotheek
Bij het verstrekken van een financiering aan een projectaanvrager wil SamenInGeld zekerheid ten behoeve van de investeerders. De investeerders in een project krijgen het recht van een projectaanvrager om het pand op te eisen en te verkopen als er niet voldaan wordt aan de (betaal) verplichtingen. Het hypotheekrecht wordt gevestigd door middel van een notariële akte.

Projectaanvrager tekent in privé mee
De projectaanvrager tekent in privé mee voor het project. Dit houdt in dat er een extra zekerheid afgegeven wordt ten opzichte van andere investeringsmogelijkheden. Ook als de financiering plaatsvindt in de B.V. van de ondernemer, tekent de ondernemer in privé mee. Indien de projectaanvrager niet meer kan voldoen aan zijn betaalverplichtingen dan kan SamenInGeld aanspraak maken op zijn privévermogen.

Eigen inbreng van de projectaanvrager
SamenInGeld vraagt van aanvragers een substantieel deel aan eigen inbreng. Dit deel is minimaal 10% van de volledige projectaanvraag. Hoe hoger de eigen inbreng, hoe lager de lening ten opzichte van de waarde van het onderpand (Loan-To-Value ofwel LTV), hoe meer zekerheid dat de leensom kan worden terugbetaald uit de opbrengst van de verkoop van het onderpand. De andere kosten zoals de (eventuele) overdrachtsbelasting en kosten koper worden niet mee gefinancierd en betaalt de aanvrager zelf.

Opstalverzekering
Met een opstalverzekering verzeker je de woning en alles wat aan de woning vast zit. SamenInGeld is in het bezit van de opstalverzekering van elk pand dat zij samen met de crowd financiert. Zonder een opstalverzekering is het pand niet verzekerd en kan er door bijvoorbeeld brand, storm of blikseminslag, het pand en daarmee de investeringen daarin verloren gaan. Hoewel de kans zeer klein is dat een object verloren gaat, bieden we wel deze zekerheid om een beroep op de opstalverzekering te kunnen doen.

Afspraak met een expert makenQuickscan aanvragen

Veel gestelde vragen

Wat maakt SamenInGeld anders?

Wij bieden hypothecaire zekerheid waarbij de investeerder het eerste recht op teruggave heeft wanneer er financiële onzekerheid ontstaat. Eerder zelfs nog dan de belastingdienst. Ook verstrekken we in principe niet meer dan 80% van de marktwaarde in verhuurde staat als lening. De projectaanvrager dient bij ons zelf minimaal 20% in te leggen. Hier kunnen wij van afwijken en tot 90% financieren. Dit deel van de financiering boven 80% van de waarde kan worden aangevraagd indien de projectaanvrager kan aantonen dat hij/zij voldoende zekerheid kan bieden zodat een hogere financiering verstrekt kan worden.

Op ons platform gaat het om een lening tussen de projecteigenaar en investeerder(s) in ruil voor betaling van rente en aflossing. Daarin lijken wij op een bank. Bij andere vormen van crowdfunding krijgen investeerders voor hun inleg vaak een product of korting. Percentages en termijnen zijn in deze gevallen niet vastgelegd en worden soms overgelaten aan de projectaanvrager. SamenInGeld legt alles vast.

Hoe begin ik met investeren via SamenInGeld?

Nadat je een account hebt aangemaakt doorloop je eerst de kennis- en simulatie gevolgd door de klantacceptatiehandelingen. Wanneer jouw account is gevalideerd, kan het investeren beginnen. Je kiest vervolgens de renteschijf met het door jou gewenste rentepercentage. 10 (kalender) dagen voor de datum van passage zal SamenInGeld de gelden opvragen bij de investeerders van dat project. Dit kun je betalen door middel van een betaallink die je per e-mail van SamenInGeld ontvangt.

Wat zijn de risico's voor mij als investeerder?

 1. Het onderpand raakt geheel of gedeeltelijk beschadigd. Om dit risico zo veel mogelijk in te perken eist SamenInGeld een opstalverzekering. Hiervan wordt ieder jaar het betaalbewijs en de actuele polis opgevraagd.
 2. Ondanks alle zekerheden is het mogelijk dat de projectaanvrager niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. Om dit risico te verkleinen is in de hypotheekovereenkomst opgenomen dat we de huurstroom dan in beslag mogen nemen. Als dat niet voldoende is, wordt overgegaan tot verkoop van het onderpand. Wanneer de verkoop heeft plaatsgevonden wordt de opbrengst gebruikt om de gedane investeringen zoveel mogelijk terug te betalen. Eerst schijf 1A; daarna schijf 1B; daarna schijf 2 gevolgd door schijf 3. Deze volgorde is van belang als de opbrengst niet toereikend is om alle investeringen terug te betalen. Indien er dan nog geld over is dan komt het de betreffende projectaanvrager toe. Deze projectaanvrager zal er derhalve veel aan gelegen zijn om het niet zo ver te laten komen. Een 100% garantie dat daarmee je investering is veiliggesteld kunnen we je niet geven, maar we doen er alles aan om dit risico zo klein als mogelijk te houden.
 3. Door de hypothecaire zekerheid krijgen investeerders hun geld zelfs eerder terug dan de belastingdienst. Deze zekerheid vormt de kern van ons risico-arme concept.

Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar onze pagina over risico’s

Zit er een maximum aan mijn investeringen?

Er is geen maximum vastgelegd voor een privé- of zakelijke investering.

Wel is er een advies om niet meer dan 10% van het vrije vermogen in crowdfunding projecten te investeren.

Wat gebeurt er als de projectaanvrager niet betaald?

In het geval dat een projectaanvrager niet aan zijn betalingsverplichting voldoet, kan er uiteindelijk worden overgegaan tot de verkoop van het onderpand. Allereerst wordt onze incassoprocedure gevolgd om de projecteigenaar te bewegen tot betaling. Wanneer deze stap onvoldoende blijkt te zijn, wordt de gerechtsdeurwaarder ingeschakeld. De laatste stap zal de verkoop van het onderpand zijn. De verdeling van de opbrengst wordt uitgekeerd aan de hand van de schijven op de website. Deze schijven maken een verdeling in de risico’s waar de investeerder vervolgens voor gekozen heeft. De verdeling ziet er als volgt uit:

Het is afhankelijk van de opbrengst wat er uiteindelijk uitgekeerd zal worden aan de investeerders. De opbrengsten van de verkoop van het onderpand worden eerst uitgekeerd aan de investeerders uit schijf 1A. De investeerders uit schijf 1A ontvangen de betaalde investering, gevolgd door de eventuele achterstand in renteverplichtingen. Hierna worden de geïnvesteerde bedragen van investeerders uit schijf 1B uitbetaald, gevolgd  door de eventuele achterstand in renteverplichtingen. Vervolgens volgt de uitbetaling van de geïnvesteerde bedragen uit schijf 2  met eventueel de achterstand in renteverplichtingen. Als laatste vindt uitbetaling plaats aan schijf 3. Hier geldt dezelfde volgorde: eerst de geïnvesteerde bedragen gevolgd  door de eventuele achterstand in renteverplichtingen. Daarna kan SamenInGeld kosten die gemaakt zijn voor de uitwinning opnemen.

Ben je benieuwd naar de verzuimgraden klik hier.

Wat zijn de huidige rentetarieven?

Op ons crowdfunding-platform brengen we jou, als (toekomstige) pandeigenaar voor particuliere verhuur, in contact met voldoende potentiële investeerders. Anders dan bij de bank bieden we jou een hypothecaire lening die verstrekt wordt door een groep van investeerders. Zij bepalen namelijk zelf wélk project ze financieel ondersteunen in ruil voor een vooraf afgesproken rentevergoeding.

Bekijk onderstaande rentetabel voor een overzicht van de actuele rentes vastgesteld op 1 juli 2024.

* Deels zakelijke onderpanden + 0,40%
* Volledig zakelijke onderpanden + 0,75%
* De indeling van de schijven wordt door SamenInGeld bepaald en is geen kredietscore in de zin van de Europese Crowdfunding Verordening.

Wil je weten hoe de rente tot stand komt klik hier.

Hoe werkt het?

Op ons platform vind je verschillende projecten die financieel uitgebreid door ons gecontroleerd zijn. Je kiest een project uit waar je in wilt investeren en leent jouw geld vervolgens uit aan een projectaanvrager voor de aankoop, herfinanciering, verbouwing of renovatie van een pand. In dit project kan je uit verschillende investeringsschijven kiezen. Deze schijven zijn 1A, 1B, 2 en 3. In ruil voor jouw investering ontvang je maandelijks de afgesproken rentevergoeding en/of aflossing in jouw persoonlijke account. Deze is altijd inzichtelijk. Hierop ontvang je aan het einde van de looptijd ook jouw nog uitstaande saldo.

Hoe gaat het in zijn werk?

 • Maak een account aan rechtsboven op de site in de oranje balk staat ‘registreren’. Hier kan je een account aanmaken.
 • Tijdens een persoonlijke kennismaking, indien gewenst, nemen wij alle vragen en mogelijkheden door.
 • In welk(e) project(en) zou jij graag willen investeren? Bij SamenInGeld bepaal je dit zelf.
 • Tijd voor de eerste investering. Dit is al mogelijk vanaf € 250,-.
 • Gefeliciteerd! Maandelijks ontvang je de afgesproken rentevergoeding en/of aflossing in jouw persoonlijke account. Deze is altijd inzichtelijk.

Wat is 'ken je klant'?

SamenInGeld maakt gebruik van een betaaldienstverlener (OPP). Deze betaaldienstverlener beheert, in opdracht van SamenInGeld, het ‘Ken je klant’ proces en de betalingen. Zij hebben hiervoor de benodigde vergunningen en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Als onderdeel van de werkwijze van OPP kan het voorkomen dat er om een ‘herkomst van middelen’ gevraagd wordt (source of funds). Dit geldt bij de volgende gerealiseerde investeringsbedragen:

 • Particulier: € 100.000,-
 • Zakelijk: € 500.000,-
 • Politiek prominent persoon: € 50.000,-

OPP stuurt deze melding ons toe zodat wij dit, inclusief de benodigde informatie en uitleg, jou kunnen toezenden. Het contact verloopt altijd via SamenInGeld.

Ik wil een investeergids

Investeergids aanvragen

Ik wil een account aanmaken

Account aanmaken