Skip to main content

Investeer middels crowdfunding in (overige) zakelijke leningen

Wij zijn een crowdfundplatform dat samen met onze crowd financieringen verstrekt.

Vanaf heden financieren wij (onder anderen) leningen voor verduurzaming aan VvE’s.

 • Een aantrekkelijke rente
 • Deze leningen worden ook gebruikt voor het verduurzamen en het onderhoud van de VvE appartementen
 • Je kiest zelf de projecten die jou interessant lijken
 • Bijdragen aan een groenere wereld
 • Crowdfund-vergunning vanuit de Autoriteit Financiële Markten
Brochure aanvragenAccount aanmaken

Investeren met een goed resultaat qua rendement en een goed gevoel voor de verbetering van de wereld!

Waarom investeren in een geldlening via SamenInGeld?

 • VvE deelnemers zijn verplicht te betalen
 • Uitgaven op basis van offertes
 • Extra wooncomfort voor de bewoners
 • 20% afgelost in 7 jaar
 • Lage beheervergoeding

Belangrijke weetjes

 • Nooit eerder ging een VvE failliet
 • Investeren voor verduurzaming draagt bij aan een groenere wereld
 • VvE leden stemmen over het aangaan van de geldlening
 • De VvE leden willen zelf deze lening
Ja, ik wil de brochure

Investeren met keiharde cijfers

Via ons platform bieden wij zakelijke financieringen aan. Een variant hiervan is een financiering die VvE (Vereniging van Eigenaren) gerelateerd is. Dit kan rechtstreeks aan een VvE zijn of via een partij die opdrachten verwerkt van een VvE. De leningen worden verstrekt na opgave waar de gelden voor bestemd zijn en alleen gerelateerd aan een VvE. Vaak zal dit grotendeels het verduurzamen van de woningen betreffen.

Hoewel hier geen hypotheekrecht op afgegeven kan worden is het naar de mening van SamenInGeld toch een lening die voldoende zekerheid biedt, waardoor er vanuit SamenInGeld een lening voor aangeboden kan worden. De zekerheid bestaat uit de betaalverplichting van de leden van de VvE en het gegeven dat er nog nooit een VvE failliet is gegaan.

Voor de risicoclassificatie en de tarieven verwijzen wij graag naar de veel gestelde vragen en het risico- en prijsbeleid.

Een investering met een aantrekkelijke (bruto) rente.

“LET OP: jouw investering valt niet onder enig depositogarantiestelsel of beleggingscompensatiestelsel”.

Het werkt heel simpel

In 5 stappen naar je eerste rendement

Op ons platform vind je verschillende leningen die financieel uitgebreid door ons gecontroleerd zijn. Je kiest een lening waarin je wilt investeren en leent vervolgens jouw geld aan een VvE om te kunnen verduurzamen of onderhoud te laten uitvoeren. Dit type lening bestaat uit één schijf. In ruil voor jouw investering ontvang je maandelijks de afgesproken rentevergoeding en/of aflossing in jouw persoonlijke account, die altijd inzichtelijk is. Vanzelfsprekend ontvang je aan het einde van de looptijd, als zich geen bijzonderheden voor doen, ook nog je uitstaande saldo.

Account aanmaken

Rechtsboven op de site in de oranje balk staat registreren. Hier kan je een account aanmaken.

Kennismaking

In een (eventuele) persoonlijke kennismaking nemen wij je mee door het platform.

Projectoverzicht

Selecteer in het projectoverzicht gemakkelijk de projecten waar je in wilt investeren.

Eerste investering

Tijd voor de eerste investering. Dit is al mogelijk vanaf € 250,- euro.

Gefeliciteerd

Maandelijks ontvang je de rentevergoeding en/of aflossing in jouw persoonlijke account.

Account aanmaken

De voordelen van investeren via SamenInGeld

VvE deelnemers zijn verplicht te betalen
Ook bij het verstrekken van een overige zakelijke financiering aan een projectaanvrager wil SamenInGeld zekerheid ten behoeve van de investeerders. Een dergelijke lening kan pas tot stand komen wanneer de VvE leden tijdens de Algemene Ledenvergadering in hebben gestemd met het aangaan hiervan. Het is wettelijk geregeld dat de vastgestelde bijdrage moet worden voldaan door alle leden van de VvE. Een VvE is daarom nog nooit failliet gegaan!

Looptijd en rentevergoeding
De maximale looptijd voor dit type lening is 7 jaar. Tijdens deze looptijd wordt er 20% van de algehele leensom afgelost. Aan het einde van de looptijd wordt de resterende 80% afgelost. De aantrekkelijke rente wordt voor de start bepaald en zal gedurende de looptijd hetzelfde blijven. De rente kan per lening wél verschillen. Voor de volledigheid willen we nogmaals aangeven dat dit soort leningen een ander risicoprofiel hebben.

Verduurzaming
Door te investeren in een aangevraagde lening ten behoeve van de verduurzaming van (in VvE aangesloten) appartementen draag je bij aan een groenere wereld. Het energieverbruik zal verminderen door betere isolatie en eventuele energieopwekking. Een andere mogelijkheid is het plaatsen van warmtepompen en elektrische (auto)laadpalen.

Goed bekeken
Deze leningen worden meestal georganiseerd met de beheerders van de VvE’s. Dit zijn vaak bedrijven die VvE’s bijstaan in financieel- en technisch beheer. Het laatste betreft het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) uitvoeren en up-to-date houden. SamenInGeld wil inzicht in de huidige financiële situatie evenals het MJOP alvorens de lening wordt verstrekt.

Afspraak met een expert makenQuickscan aanvragen

Veel gestelde vragen

Wat is het voordeel van investeren in een VvE lening?

 • Weinig risico omdat leden van de VvE wettelijk verplicht zijn de VvE kosten te betalen. Er is nog nooit een VvE in Nederland failliet gegaan
 • Een vaste interessante rente
 • Lening met een looptijd van tussen de 3 en 7 jaar
 • 20% van de te lenen geldsom wordt in de looptijd van de financiering afgelost
 • De waarde van de woningen in de VvE stijgen
 • Je werkt mee aan een groener Nederland

Wat zijn de risico's van investeren in een zakelijke (VvE) lening?

Beleggen brengt natuurlijk altijd risico’s met zich mee. Het risico van investeren in een VvE lening is dat de procedure van een terugwinning van de gelden een stuk langer kan duren. Er is namelijk geen onderpand verbonden aan de lening dus er is niets wat SamenInGeld kan uitwinnen. SamenInGeld kijkt echter nauwkeurig naar de staat van een VvE voordat wij een lening verstrekken om het risico minimaal te houden.

Wat zijn de kosten van een zakelijke (VvE) investering?

Voor de VvE leningen bedragen de beheerkosten 0,055% per maand voor het eerste jaar en de resterende jaren 0,025% per maand. Dit is altijd over het uitstaande saldo.

Kan er tussentijds worden afgelost?

Jaarlijks kan er voor 1 juli 10% worden afgelost op de lening. Meer of minder aflossen dan dit percentage is niet mogelijk.

Wat zijn de risico's van het investeren in een (overige) zakelijke lening?

Het risico voor een investering in deze lening schat SamenInGeld in op Middel B uit de risicoclassificatietabel.Er geldt een renteopslag voor het verschil met de hypothecaire leningen.

Wat is 'ken je klant'?

SamenInGeld maakt gebruik van een betaaldienstverlener (OPP). Deze betaaldienstverlener beheert, in opdracht van SamenInGeld, het ‘Ken je klant’ proces en de betalingen. Zij hebben hiervoor de benodigde vergunningen en staan onder toezicht van De Nederlandsche Bank.

Als onderdeel van de werkwijze van OPP kan het voorkomen dat er om een ‘herkomst van middelen’ gevraagd wordt (source of funds). Dit geldt bij de volgende gerealiseerde investeringsbedragen:

 • Particulier: € 100.000,-
 • Zakelijk: € 500.000,-
 • Politiek prominent persoon: € 50.000,-

OPP stuurt deze melding ons toe zodat wij dit, inclusief de benodigde informatie en uitleg, jou kunnen toezenden. Het contact verloopt altijd via SamenInGeld.

Ik wil een investeergids

Investeergids aanvragen

Ik wil een account aanmaken

Account aanmaken