Skip to main content
Nieuws

Kick-off crowdfunding , Kick-off SamenInGeld

Op 18 april 2014 was er de workshop ‘Kick-off crowdfunding’, georganiseerd door Douw&Koren uit Rotterdam. Douw&Koren is een crowdfunding adviesbureau en opereert volledig onafhankelijk van alle crowdfundingplatforms. Het bureau is internationaal koploper op het gebied van crowdfunding. Zij delen hun kennis en ervaring via workshops, lezingen en publicaties.

Een groep van zo’n 20 geïnteresseerden was bijeen voor deze workshop. Een gemêleerde groep; sommigen uit de commerciële branche, een aantal vanuit een goede doelenstichting, een enkeling vanuit de overheid en een paar met een communicatie-achtergrond. De een met een concreet plan, de ander nog zoekende, maar allemaal met grote interesse in het relatief nieuwe fenomeen: crowdfunding. SamenInGeld was er ook aanwezig.

Crowdfunding: ja of nee?

Na een oprecht hartelijk ontvangst en voorstelrondje van alle deelnemers, nam Gijsbert Koren, mede-oprichter van Douw&Koren, ons mee op avontuur. Want zo voelt het toch een beetje als je in iets nieuws gaat duiken. Enthousiast en uitvoerig introduceerde hij het fenomeen crowdfunding bij de groep. De kansen en valkuilen werden besproken aan de hand van aansprekende voorbeelden van succesvolle en minder succesvolle crowdfundingacties. In het tweede deel werd er gekeken of en zo ja hoe crowdfunding effectief kon worden toegepast op eenieders project of onderneming. Als je wilde mocht je je plan toelichten. Een soort pitch voor de groep; wat is je idee, waar sta je nu en hoe kun je crowdfunding inzetten. Ook SamenInGeld mocht haar plan pitchen. Angelique Kalverda, [online] marketing- en communicatieadviseur en mede-oprichter van SamenInGeld, deed haar verhaal, wat in grote lijnen neerkomt op het volgende;

SamenInGeld pitch

SamenInGeld is een nieuw crowdfundingplatform dat op het punt staat online te gaan. Het is slechts nog wachten op definitieve reacties van toezichthouders zoals de Autoriteit Financiële Markten [AFM] en De Nederlandse Bank. Dit is belangrijk om zekerheid te kunnen garanderen naar potentiele investeerders. SamenInGeld is een nieuw en uniek concept binnen de financiering van vastgoed. SamenInGeld is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van het [zelf] samen doen, invloed uitoefenen, transparantie van geldstromen en vooral: mogelijk maken wat nu vaak niet meer kan.

SamenInGeld werkt volgens het principe van crowdfunding; een financieringsvorm waarbij meerdere mensen geld investeren in een vastgoedproject. Het gaat hier om panden voor de verhuur aan particulieren, zoals een zorgappartement of studentenhuis, vanzelfsprekend zorgvuldig gekeurd en op goede locaties in heel Nederland. Kortgezegd komt het neer op beleggen met een overzienbaar risico tegen een hoger rendement dan bij een bank.

SamenInGeld wordt goed ontvangen!

Na de pitch mochten de overige deelnemers aan de workshop hun commentaar geven, vragen stellen en aangeven of ze zouden willen participeren. En wat bleek? Mensen waren enorm enthousiast. Natuurlijk waren er meer nobele initiatieven dan SamenInGeld, vooral binnen de goede doelen. En ja, er zijn innovatievere producten dan vastgoed. Maar het idee an sich, het concept SamenInGeld werd gezien als vernieuwend en lucratief, veilig en interessant.

Bij het afscheid wenst Gijsbert Koren alle deelnemers succes met zijn of haar project. Wat we delen is een nog groter enthousiasme over crowdfunding. Aansprekende voorbeelden zijn de revue gepasseerd, mooie initiatieven en heldere cijfers zijn gepresenteerd. Het is duidelijk: crowdfunding staat in de beginfase maar is niet meer weg te denken.

En dan verlaten we met een goed gevoel de workshop. Want hoe mooi: al voor de lancering wordt je project goed ontvangen. Mensen zijn enthousiast en voorzien succes. Laat die Kick-off van SamenInGeld nu ook maar komen!

[geschreven door Charlotte Nijsten]

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld