fbpx Skip to main content

In het Dossier Vastgoed van juli op quotenet.nl stond een opvallend bericht met de kop: ‘Met spoed gezocht: koper voor Volendams paleisje van Nick Schilder’. Hilarische beschrijvingen zoals die van de huidige bewoner; ‘de beter uitziende helft van palingduo Nick & Simon’. Hilarisch, maar wel functioneel; als lezer ben je toch direct geboeid en lees je verder.

Dan wordt er wat achtergrondinformatie gegeven over de huidige status. Grappig maar informatief. Zo staat er onder meer dat ‘de zanger de vraagprijs van de keurig aangeharkte woning met € 281.000 heeft verlaagd’. Ook interessant dus verder lezen maar. Om het huis van de zanger en zijn vrouw Kirsten aan de man te brengen is een heuse website in het leven geroepen. Met een linkje word je direct naar de site doorverwezen. En daar wordt het serieus; laten we wel zijn: de verkoop van je huis is ook een serieuze aangelegenheid. Interessante, relevante informatie op de site, zoals: plattegronden en precieze afmetingen plus volop prachtige foto’s. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar feit is dat deze site sfeervolle plaatjes van het huis laat zien, stuk voor stuk aantrekkelijk gefotografeerd. Kortom: een sterke presentatie: doordacht samengesteld en visueel aantrekkelijk gemaakt.

Hoe beter de presentatie hoe meer potentiële investeerders
Ook voor de online verkoop van panden op SamenInGeld geldt: hoe beter de presentatie des te meer interesse van potentiële investeerders. Zorgvuldigheid is hierin belangrijk: een opgeruimd geheel oogt beter dan allerlei losse spullen in de ruimte. Een goed gemaakte foto is aantrekkelijker dan een snel gemaakt kiekje met een iPhone. Een uitgebreid fotoverslag trekt meer aandacht dan een paar fotootjes van voor- en binnenkant van een pand. Een duidelijke en heldere omschrijving van het pand leest lekkerder dan een halfslachtig verhaal. Een pand verkoopt nooit zomaar vanzelf. En het blijkt ook dat goed gepresenteerde panden sneller bekijks en resultaat boeken. Het lijken allemaal open deuren maar een goede presentatie heeft echt nut!

Na het lezen van deze blog geïnteresseerd geraakt in de presentatie van het Volendams paleisje van Nick Schilder [u weet wel, de beter uitziende helft van palingduo Nick & Simon]? Of wellicht ter inspiratie voor de online verkoop van een pand via SamenInGeld?

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld