fbpx Skip to main content
Nieuws

Persbericht 11 maart 2019

Hét platform zonder Default.

Vandaag verscheen dit persbericht van Crowdfundmarkt.nl.
Afboekingen op crowdfundingleningen richting 5,5%

Crowdfundingplatformen worden steeds transparanter over de performance van hun leningportefeuilles concludeerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) op basis van een self-assessment door 47 platformen. Uit een nieuwe analyse door Crowdfundmarkt blijkt dat het gemiddelde percentage afboekingen op leningportefeuilles wel eens richting de 5,5% zou kunnen gaan.

Eerder onderzoek toonde al aan dat het gemiddelde netto rendement van een crowdfundingplatform daalt naarmate een portefeuille volwassener wordt. Hierdoor is het lastig de performance van crowdfundingplatformen met elkaar te vergelijken.

In de recente studie van Crowdfundmarkt wordt het % afboekt (als gevolg van een default / faillissement) afgezet tegen het % afgelost per aanbieder van crowdfundingprojecten. Hieruit blijkt dat het gemiddelde percentage afboekingen op Nederlandse crowdfundingleningen uitkomt op 5,5% als de huidige trend gevolgd wordt.

Tevens komt naar voren dat er behoorlijke verschillen ontstaan tussen de crowdfundingplatformen onderling.

Crowdfundmarkt

In Nederland is Crowdfundmarkt al sinds 2015 actief. In een periode van 4 jaar is Crowdfundmarkt uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van crowdfunding. Elke dag wordt het actuele aanbod crowdfundingprojecten gepresenteerd van alle AFM-geregistreerde crowdfundingplatformen en op basis van Crowdfundmarkt Analytics is real-time de markt te volgen.

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld