fbpx Skip to main content
Nieuws

Potentiële investeerder aan het woord

Hoewel de site nog niet live is, kan SamenInGeld inmiddels al rekenen op de eerste geïnteresseerde investeerders in projecten op het crowdfundingplatform.  Eén van die mensen is El Roy Sebek (ERS), 45 jaar, getrouwd, woont in Soesterberg, studeerde HTS chemische technologie en werkt als Process expert bij Dishman Netherlands. Via zijn verzekeringsadviseur is hij geïnteresseerd geraakt in SamenInGeld. “Tot nu toe spaarde ik alleen voor onze zoon, dat wil ik de komende 15-20 jaar voortzetten; maar de overstap naar investeren in projecten bij SamenInGeld gaat straks meer rendement opleveren. ”

Bent u al belegger of spaart u?

ERS: Tot nu toe ben ik spaarder; sinds de geboorte van mijn zoon.

Hoe bent u bekend geraakt met Crowdfunding?

ERS: Mijn verzekeringsagent heeft mij op de hoogte gebracht van het fenomeen crowdfunding. Een mooie nieuwe financieringsvorm; geld lenen van investeerders zonder tussenkomst van de bank en investeren in projecten zonder tussenkomst van de bank.

Hoe ziet u de toekomst van Crowdfunding?

ERS: Met het huidige sentiment omtrent banken voorzie ik een positieve toekomst voor crowdfunding. Ik denk dat het nog enige tijd nodig heeft voordat het grote publiek vertrouwd is met deze nieuwe financieringsvorm. Er is wellicht altijd wat angst of terughoudendheid bij iets nieuws. We hebben veel negatieve financiële zaken gezien de afgelopen jaren, zoals faillissementen, het IJslandse bankschandaal Icesave maar ook slechte berichten rondom Nederlandse banken. Allemaal zaken die negatief zijn voor het consumentenvertrouwen. Het gaat toch om jouw eigen geld en dat wil je niet kwijtraken.

Wat is uw afweging om te investeren in SamenInGeld?

ERS: Simpelweg het hogere rendement op mijn spaargeld dan bij een bank. Ik heb het geld de komende 15-20 jaar niet nodig; ik heb het gereserveerd  om te sparen voor onze zoon. Dan geef ik de voorkeur aan investeren in rendabele vastgoedprojecten.

Weet u al in welk project u gaat investeren?

ERS: Nee, dat kan ook nog niet omdat SamenInGeld de volledige goedkeuring van de Autoriteit Financiële Markten afwacht alvorens live te gaan. Zodra de website in de lucht is, zal ik mijn keuze maken.

Wat is uw mening over SamenInGeld?

ERS: Een mooi initiatief. We kennen de mensen achter het bedrijf  en we vertrouwen ze. Momenteel sparen we alleen maar voor de toekomst van onze zoon. De komende 15 jaar hebben we dat geld niet nodig. Als we dat op een gunstige manier kunnen wegzetten is dat mooi meegenomen. En het is een prettige bijkomstigheid dat we daarbij een ander helpen om een pand te kunnen kopen wat met traditionele financiering [bij een bank] niet mogelijk was geweest.

Wat vindt u het voordeel van investeren bij SamenInGeld?

ERS: Voor ons is het belangrijkste dat we de mensen die achter SamenInGeld staan vertrouwen en dat we het gevoel hebben dat ons geld daar veilig is. Al blijft een beetje  de  gedachte ‘zweven’; wat gebeurt er als het niet goed aanslaat en we hebben geld uit staan? Welke zekerheden hebben we dat we ons geld terug krijgen?  Inmiddels weet ik dat als een project niet ‘volloopt’; niet genoeg investeerders aantrekt, dat je dan als investeerder je geld terugkrijgt.

Hoe ziet u de toekomst van SamenInGeld?

ERS: Ik voorzie een mooie toekomst voor SamenInGeld en hoop dat ze de kans krijgen het bedrijf goed neer te zetten. Al denk ik wel dat sommige investeerders in eerste instantie huiverig zijn om bij een kleine organisatie te investeren. Tegelijkertijd gaat het om vertrouwen en dat gevoel zit bij SamenInGeld wat mij betreft goed. Ik heb ook begrepen dat de backoffice wordt gedaan door Crowd Partners; een grote erkende partij, een autoriteit op het gebied van crowdfunding. Dat schept zeker ook vertrouwen.

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld