fbpx Skip to main content
Nieuws

Yes we can!

By 28 juli 2015juli 28th, 2020No Comments

Goede ideeën worden vaak in slechte tijden geboren. Niet voor niets de uitdrukking: armoede maakt creatief. In 2009, crisistijd, deed in Nederland een nieuw fenomeen zijn introductie: crowdfunding. Overgewaaid uit Amerika waar het rond het begin van de eeuw is ontstaan. In de Verenigde Staten wordt crowdfunding vooral (en in de beginjaren zelfs uitsluitend) gebruikt voor goede doelen, artiesten in de kunst, film, literatuur of muziekindustrie. In de gehele Amerikaanse markt ging in 2010 meer dan 1 miljard dollar om in crowdfunding. In een periode van ongeveer vijf jaar is het totale bedrag dat in crowdfunding omgaat enorm hard gestegen en de verwachting is dat dit bedrag explosief zal blijven stijgen in de komende jaren. Zover Wikipedia; nu de praktijk.

30 miljoen euro in Nederland via crowdfunding in 2013
Crowdfunding is een nieuwe manier van financieren. Om een project of een plan te financieren stap je in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen. Maar in de afgelopen jaren gaven banken vaak niet thuis, wilden geen risico nemen en financiering zat er dan ook meestal niet in. Je ziet veel sympathieke initiatieven met innovatieve ideeën die een grote ‘likeability’ hebben bij het grote publiek. Maar inmiddels is crowdfunding de status van innovatief experiment ontgroeid en is een steeds meer gebruikte financieringsvorm. In 2013 werd er in Nederland circa 30 miljoen euro via crowdfunding opgehaald, een ruime verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. En de verwachtingen voor de toekomst zijn ook zeer positief.

Eindelijk weer mogelijkheden!
YesWeCanCrowdfunding heeft een hoog YES WE CAN-gehalte. Daarover gesproken; het schijnt dat Obama in 2008 optimaal gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die crowdfunding biedt. Mensen konden al voor een paar dollar de verkiezingskas spekken. Door de inzet van social media zoals Twitter en Facebook werd dat een groot succes. Maar dit terzijde. Het YES WE CAN-gevoel zit ‘m in het feit dat we eindelijk weer mogelijkheden zien. We voelen positiviteit, er gebeurt weer wat, creativiteit en goed uitgewerkte ideeën worden beloond. Maar crowdfunding is geen ‘easy money’. Het is niet zomaar een gezellig plan droppen en dat daar dan in no-time geld op binnenkomt. Nee, het moet een doordacht plan zijn, een goed product en een sterk verhaal. De zogenaamde gun-factor speelt een rol, dat maakt het ook zo mooi, maar: mensen moeten ook vertrouwen hebben als ze hun geld investeren. Logisch.

Crowdfunding voor vastgoed
Dat goede ideeën vaak in slechte tijden geboren worden, bewijst ook SamenInGeld. De huizenmarkt zat de afgelopen paar jaar behoorlijk op slot. Er werden maar weinig huizen verkocht. En dat terwijl de bedenkers van SamenInGeld de vraag naar verschillende soorten hypotheken nog wel af en toe binnen kregen. En ook de behoefte van mensen om, tegen een hogere rente dan bij banken, hun geld te investeren. Onlangs werd het concept voor het crowdfundingplatform gelanceerd en met groot enthousiasme ontvangen. Crowdfunding voor vastgoed is een nieuwe vorm van investeren.

SamenInGeld: Yes we can!
Bij SamenInGeld leent u als investeerder geld uit aan een particulier voor de aankoop, herfinanciering of renovatie van een pand. U investeert in panden voor verhuur en SamenInGeld biedt de zekerheid met een hypothecair recht. Om het platform een hoge vorm van vertrouwen toe te kennen wacht SamenInGeld nu nog op een definitieve goedkeuring en reactie van de Autoriteit Financiële Markten (AFM); de onafhankelijke toezichthouder op de financiële markten en De Nederlandse Bank (DNB). De start van SamenInGeld is nu bijna een feit. Straks kunnen we samen invloed uitoefen en met elkaar investeren in een betere wereld. YES, WE CAN!

Author SamenInGeld

More posts by SamenInGeld